Хантер не брав: як оббрехали Байденов і за що заарештували інформатора ФБР Смирнова

|
Версия для печатиВерсия для печати

У середу ФБР заарештувало в аеропорту Лас-Вегаса свого 43-річного інформатора Олександра Смирнова, який колись Бюро забезпечив сенсаційною інформацією про багатомільйонний хабар, який нібито отримали Джо Байден і його син Хантер від господаря української енергетичної компанії Burisma Миколи Злочевського. Смирнова, який працював таємним інформатором з 2010 року, звинувачують у тому, що, будучи ненависником Байденов, він просто їх оббрехав.

Подробиці справи розповідає видання novayagazeta.

Сенсаційні твердження давнього агента ФБР, чию справу веде федеральна прокуратура Центрального округу Каліфорнії в Лос-Анджелесі, розсекретив минулого літа сенатор-республіканець Чак Гресслі. Він опублікував звіт про агент донесення Смирнова, що надруковано на стандартній формі FD-1023, датованої 26 та 29 червня 2020 року.

Як стверджував Смирнов у своїх свідченнях ФБР, Злочевський нібито повідав йому, що потенційна протекція Байденів «коштувала п'ять мільйонів, заплачених одному Байдену, та п'ять мільйонів – іншому Байдену».

Інформатор повідомив, що неодноразово передзвонювався і зустрічався з українськими бізнесменами, які намагалися придбати в США енергетичну компанію, щоб злити її з Burisma і викинути акції цієї суміші на американську біржу.

Одним із цих бізнесменів нібито був Злочевський, який найняв Байдена-молодшого членом ради директорів Burisma і поклав йому платню понад 80 тисяч доларів на місяць, хоча американець не володів українською мовою і не мав жодного досвіду з енергетичної частини. Як йдеться у обвинувальному висновку у справі Смирнова, Хантер Байден навіть ніколи не був в Україні, а зустрічався з іншими членами ради директорів за кордоном.

Республіканці доводили, що Хантера взяли в Burisma лише через його батька, який відав українським напрямком під час свого перебування віце-президентом при Бараку Обамі, і єхидно зазначали, що Burisma вдвічі скоротила Хантеру платню незабаром після того, як Байден-старшийвтартив свою посаду через зміну адміністрацій.

Коли генпрокурор України Віктор Шокін почав розробляти Burisma на предмет причетності до корупції, Смирнов, згідно з формою FD-1023, порадив Злочевському просто відкрити в США нову газову компанію, замість того, щоб намагатися придбати американську, що вже діє. За словами інформатора, розслідування, яке проводив Шокін, могло кинути тінь на Злочевського і ускладнити придбання американської компанії. «Хантер вирішить усі питання через свого батю», — нібито, за словами інформатора, відмахнувся олігарх.

За словами Смирнова, Злочевський зателефонував йому після американських президентських виборів 2016 року, які принесли перемогу Трампу, і висловив побоювання щодо своїх зв'язків із Хантером. Олігарх уперше нібито розповів тоді своєму співрозмовнику, що його змусили заплатити Байденам. Хабар нібито був платою за те, що Байден-старший змусив українське керівництво звільнити Шокіна, шантажуючи Київ американською допомогою на мільярд доларів. Республіканці стверджували, що Шокін постраждав через те, що він звертався до Burisma, і розмахували претензіями Смирнова, які ФБР наразі спростувало.

Обвинувальний висновок у справі Смирнова, у якому Байден закодований як Public Official 1 (Держслужбовець №1). Трамп значиться під № 2.

Обвинувальний висновок у справі Смирнова складається з 37 сторінок і включає факсиміле його СМС із випадами проти Джо Байдена, які інформатор надіслав своєму фебеєрівському куратору.

За версією прокуратури, неприязнь до нинішнього президента США спонукала Смирнова на спробу його очорнити.

Звідси його свідчення 2020 року дані ФБР невдовзі після перемоги Байдена на виборах і містили твердження, яких у минулому від Смирнова не чули.

Смирнову, який винним не визнав себе, загрожує до 25 років в'язниці за брехню ФБР і фальсифікацію офіційного документа.

Вгорі: президент США Джо Байден та його син Хантер. Фото: Pool / ABACA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]