FT: «Величезне приниження»: як невдалий путч Прігожина викриває глибокі недоліки режиму путіна

|
Версия для печатиВерсия для печати

Перерване повстання Прігожина можна назвати передвісником розпаду держави, якщо Кремль зіткнеться з подальшими спробами перевороту.

Попри першу за три десятиліття спробу здійняти повстання в Росії, "повар" Путіна і його група "Вагнера" уникли будь-яких суворих наслідків. Попри те, що Путін пообіцяв покарати Прігожина за «держзраду». Як пише у тематичні статті для Financial Times Макс Седдон, що  з 2021 року очолює московське бюро FT, путч виявив глибокі недоліки в основі кремлівського режиму.  Як поділились із виданням люди із президентського оточення, це повстання навіть "підняло привид краху держави".

На сторінках газети також йдеться, що фундаментом для повстання стало розчарування в військ РФ щодо того, як Путін "впорався" з усім  після 24 лютого і протягом цього року. Схоже, всі розуміють, що масштабна суперечка між парамілітарними формуваннями та регулярними  російськими військами "ледь не розвалила державу".

«Це, звичайно, величезне приниження для Путіна. Це очевидно», – сказав російський олігарх, який знає президента з 1990-х років. –  Тисячі людей без жодного опору йдуть від Ростова майже до Москви, і ніхто нічого не може зробити. Тоді [Путін] оголосив, що вони будуть покарані, і вони не були. Це однозначно ознака слабкості».

Російська армія і спецслужби не змогли запобігти бунту Прігожина. Легкість, з якою ПВК «Вагнер» розпочала повстання, відсутність опору з боку інших сил безпеки та захоплений прийом, який зустріли його бійці в південному місті Ростові, коли вони відступили, «шкодить репутації [Путіна] всередині країни», сказав Олексій Венедіктов, колишній редактор радіостанції «Эхо Москвы».

«Виявляється, можна підняти бунт проти президента і отримати прощення. Це означає, що президент не такий сильний».

Вгорі: скріншот відео BBC

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]