FT: портфель замовлень найбільших оборонних компаній наблизився до рекордного

|
Версия для печатиВерсия для печати

Портфель замовлень найбільших світових оборонних компаній наближається до рекордного рівня після зростання більш ніж на 10% за останні два роки.

Про це пише Financial Times із посиланням на аналіз портфелів 15 виробників.

Зростання спостерігається на тлі геополітичної напруги, зазначила газета.

На кінець 2022 року, за даними FT, сукупний обсяг невиконаних замовлень 15 найбільших компаній становив $777 млрд. За перші шість місяців 2023 року обсяг невиконаних замовлень досягнув $764 млрд. Обсяг замовлень значно зростає, зазначає FT, оскільки уряди продовжують розміщувати замовлення.

Найбільше зростання замовлень FT зафіксувала південнокорейський виробник зброї Hanwha Aerospace. З 2020 до 2022 року кількість невиконаних замовлень зросла з $2,4 млрд до $15,2 млрд, у тому числі від запитів, пов'язаних з Україною. Обсяг замовлень також зріс у німецького концерну Rheinmetall: із $14,8 млрд до $27,9 млрд.

На початку грудня Vista Outdoor, яка володіє компаніями з виробництва вогнепальної зброї, заявила, що найближчим часом виникне дефіцит пороху, через що ціни на зброю буде підвищено. На тлі світових подій постачальники Vista Outdoor повідомили компанію про «безпрецедентний попит» і «очікувану глобальну нестачу пороху».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]