Фінляндія в ніч на середу повністю закриє кордон з росією

|
Версия для печатиВерсия для печати

Фінська влада у ніч на середу може закрити решту КПП, які досі працюють на сухопутному кордоні з РФ, через використання Росією нелегальних мігрантів як зброї.

Про це повідомляє місцеве видання IltaLehti.

За даними джерел, уряд прем'єр-міністра Петтері Орпо може прийняти рішення в понеділок про те, що всі пункти пропуску на сухопутному кордоні з Росією будуть закриті у ніч на середу.

Минулого четверга Фінляндія вирішила закрити прикордонні пункти пропуску Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра та Нійрала через сплеск нелегальної міграції. З суботи вони закриті для руху транспорту.

Водночас Фінляндія вирішила, що заяви про надання притулку прийматимуть лише на прикордонних пунктах Вартіус і Салла.

Раніше Гельсінкі попереджали, що росіяни можуть перевозити нелегальних шукачів притулку в Костомукшу, біля прикордонного пункту Вартіус. Згодом стало відомо, що це справді сталося.

У такому випадку фінський уряд вирішив підготувати можливість закриття всього східного кордону, щоб Фінляндія передала Росії рішуче повідомлення про те, що не прийме використання міграції як засобу тиску.

За наявними розвідданими, керівництво держави дало оцінку, що російська влада причетна до транспортування нелегальних шукачів притулку до фінського кордону.

У майбутньому заяву про надання притулку можна буде подати в аеропорту Гельсінкі-Вантаа.

За інформацією видання, фінська влада дійшла до висновку, що гарантоване міжнародними угодами право просити про притулок втратило актуальне значення на східному кордоні через дії Росії.

Фінляндія повинна мати право повертати нелегальних шукачів притулку в Росію, яка прийняла їх на свою територію і більшість з яких мали дозвіл на проживання в Росії.

Однак уряд Фінляндії вважає малоймовірним, що Росія прийме хоча б одну людину назад.

Що передувало: Перед цим фінські прикордонники повідомляли, що за останні місяці через пункти пропуску на південно-східному кордоні до Фінляндії намагалася потрапити винятково велика кількість людей, які не мають в'їзних документів.

ФОТО: GETTY IMAGES

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:04
Українцям варто готуватися до колапсу на АЗС та різкого подорожчання автопалива – експерт
10:02
ЗСУ відійшли біля Лук'янців та Вовчанська на Харківщині
09:58
Президент України скасував візити до Іспанії та Португалії через ситуацію на фронті. Про це чомусь повідомляє CNN, а не речник Зеленського чи його "телемарафон"
09:01
Українські чиновники, політики, судді та прокурори мають багатомільйонну нерухомість в ОАЕ - розслідування Dubai Unlocked
08:30
Втрати ворога станом на 15 травня
08:00
Україна атакувала у Севастополі, Ростовській області та Підмосков'ї
20:00
У середу хмарно з проясненнями, короткочасні дощі, прохолодно
18:07
Офіс генпрокурора збрехав про закриття 20% справ проти бізнесу за дорученням Зеленського
16:03
На Сумщині жителям 10-кілометрової зони від кордону з росією рекомендують евакуюватися
15:13
Ухилянт-"мажор" Олександр Слобоженко погрожує журналісту Ткачу

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]