Екскерівник Чернігівської ВЛК Кодовбецький, в якого знайшли $1 млн, судиться за перерахунок пенсії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишній очільник Чернігівської обласної ВЛК Ігор Кодовбецький, в якого правоохоронці знайшли майже один мільйон доларів США готівкою та понад 22 тисячі євро, близько місяця тому подав позов до суду щодо перерахунку своєї пенсії. Його не влаштовувала сума у 23 610 грн.

Про це йдеться у відповідній ухвалі Чернігівського окружного адміністративного суду від 17 січня, повідомляє Суспільне.

Кодовбецький вважає, що йому незаконно встановили максимальний розмір пенсії не більше десяти прожиткових мінімумів для людей, які втратили працездатність. Він вимагав зобов’язати Пенсійний фонд перерахувати пенсію та виплачувати її без обмеження максимальним розміром.

У 2023 році Кодовбецький також судився щодо перерахунку розміру пенсії. Тоді Чернігівський окружний адмінсуд визнав протиправною відмову ГУ Пенсійного фонду в Чернігівській області в перерахунку та все ж зобов'язав його провести на підставі оновленої довідки від ТЦК та СП.

У 2021 році Кодовбецький судився з департаментом соцполітики Чернігівської міськради щодо виплати йому недоплаченої частини щорічної разової грошової допомоги як інваліду війни за 2020 рік у розмірі 8 306 гривень. Кодовбецький отримав 3160 гривень, а хотів отримати 11466 гривень. Суд вирішив стягнути ці кошти з департаменту соцполітики Чернігівської міськради на користь Кодовбецького.

В останній електронній декларації за 2020 рік, яку Кодовбецький подав після звільнення зі Збройних Сил у 2021 році, він задекларував придбаний у 2020 році автомобіль Toyota RAV-4 того ж року випуску. На той момент автомобіль коштував майже 800 тис. грн.

Водночас свої доходи за той рік чоловік вказав на рівні 640 467 гривень. Зокрема мова про 271 313 гривень зарплатні в обласному ТЦК та СП, 3 306 гривень відсотків з "ПриватБанку", 25 472 гривні пенсії, 4 979 гривень за надання майна в лізинг, 7 436 гривень соціальних виплат, а також 229 172 гривень доходу від продажу нерухомості та 98 789 гривень іншої зарплатні.

$1 млн у колишнього голови Чернігівської обласної ВЛК

Нагадаємо, 21 лютого під час час обшуків у Кодовбецького виявили майже мільйон доларів США.

Головою Чернігівської обласної ВЛК він працював до літа 2021 року.

Зараз Ковдовбецький за рішенням суду знаходиться під вартою без можливості внесення застави. СБУ повідомляє про ліквідацію в Чернігові масштабної схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У неділю гроза лише на південному сході України, тепло
18:07
Олександр Чебаненко: Про чергову імітацію, паспорти чоловікам за кордоном та біг влади по граблях
16:05
Адепти московського патріархату мають психічний розлад та потребують медичної допомоги, - лікар о. Олексій Данилов
14:13
Офіційно: ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретиного та Соловйового на Донецькому напрямку
12:05
Провал оборони в Очеретино створив для ЗСУ загрозу поразки майже у всій Донецькій області
10:04
У квітні 2022 року "зелена влада" планувала здати росії суверенітет України, цьому запобіг Джонсон - Die Welt
09:01
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів, але є влучення у 4 ТЕС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 27 квітня
20:00
У суботу в Україні дощі лише на сході, на півдні до +25°С
18:05
Від Чорнобилю 1986 - до Чорнобилю 2024: ядерна енергетика нашої країни підійшла до небезпечної межі

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]