Ексголова "Укрзалізниці" Кравцов отримав підозру від НАБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило про підозру колишньому голові правління "Укрзалізниці" Євгену Кравцову у справі про злочинну групу, яка організувала схему заволодіння коштами державної компанії.

Окрім Кравцова підозри у справі отримали колишній член правління "Укрзалізниці" Олександр Скрипінський і Станіслав Лєсніков, повідомляє Transparency International Ukraine (TIU).

"Останній ще в 2018 році вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками "Укрзалізниці". Далі впродовж трьох років посадовці "Укразалізниці" протягнули в переможці тендеру підконтрольну компанію ТОВ "Аналіт-Технобуд", яка поставила продукцію за завищеними цінами. Переплата склала 11,4 млн грн", – зазначається у повідомленні.

Сам Кравцов підозру не коментував, на останніх опублікованих світлинах на його сторінці у Facebook ексголова "Укрзалізниці" зображений у формі з шевронами Командування територіальної оборони ЗСУ, у серпні минулого року він повідомив, що закінчив Національний університет оборони України.

НАБУ ще 26 лютого повідомило про підозри 9 особам у справ про організовану злочинну групу, яка організувала схему заволодіння коштами "Укрзалізниці" на суму 11,4 млн грн, але не уточнило прізвищ та посад підозрюваних.

Про підозру у цій справі повідомили:

  • двом керівникам організованої групи (ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України);
  • шістьом посадовцям АТ "Укрзалізниця" (ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України);
  • бенефіціару ТОВ (ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2018 році підприємець - лідер групи вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками "Укрзалізниці" з метою заволодіння коштами товариства. Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в АТ "Укрзалізниця".

"Таким чином, у 2018-2021 роках посадові особи АТ "Укрзалізниця" на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. Вона надалі поставила філіям "Укрзалізниці" продукцію за завищеною вартістю", – зазнається у повідомленні.

За підрахунками слідчих, розмір переплати становив 11,4 млн грн, якими організована група заволоділа та розпорядилася на власний розсуд. Наразі лідера групи затримано, повідомляли в НАБУ.

Схема розкрадання коштів "Укрзалізниці". Зображення: НАБУ

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]