Диктатор Сталін став для росіян третім за популярністю політичним лідером минулого - разом з іншими сатрапами

|
Версия для печатиВерсия для печати

Найпопулярніші в Росії політичні лідери минулого — Петр I, Єкатерина II та Іосіф Сталін, а найгірше наші співгромадяни ставляться до Бориса Єльцина та Михайла Горбачова, випливає з результатів опитування щодо ставлення до історичних правителів нашої країни, яке провела дослідницька група Russian Field. Позицію Сталіна, який замикає трійку лідерів, ініціатори опитування називають сенсацією — вони чекали на його лідерство.

Про це пише російське видання Коммерсант.

Найчастіше позитивні оцінки респондентів отримували Петр I (82%) та Єкатерина II (71%). У них також найнижчий антирейтинг: про негативне ставлення до цих правителів заявили відповідно 6% та 10% опитаних. Такими є результати опитування, яке було проведено 8–14 серпня на замовлення Агентства політичних та економічних комунікацій (АПЕК). У всеросійському опитуванні брали участь 1,6 тис. респондентів з репрезентативної вибірки з похибкою не вище 2,45%.

Замикає трійку лідерів Іосіф Сталін: позитивно відгукуються 65% опитаних, негативно — 20%. Це практично збігається з результатами останніх опитувань інших дослідницьких центрів, з яких також видно, що Сталін перебуває на піку рейтингу, сильно додавши порівняно з початком 2000-х: за одним із о

станніх опитувань «Левада-центру» (внесений до реєстру іноагентів) число тих, хто ставиться до генералісимусу з повагою (47%), захопленням (7%) та симпатією (9%), досягає 63%, ще 23% говорять про байдужість. Цікаво, що за підсумками опитування Russian Field йому майже не поступається Леонід Брежнєв (61% позитивних і 17% негативних оцінок).

Схвалення Іосіфа Сталіна найхарактерніше чоловікам старше 60 років, з доходом сім'ї до 80 тис. крб. на місяць, без вищої освіти.

Негативне ставлення найчастіше зустрічається серед освічених людей із найвищими доходами.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]