Де закінчується боротьба владіміра путіна із Заходом

|
Версия для печатиВерсия для печати

Чи переможе подвійне життя функціонерів ідеї фікс старого диктатора?

На це питання дає відповідь безіменний колумніст видання istories.media.

"Нещодавно в кафе в центрі Європи я зустрів одного з колишніх дрібних функціонерів «Єдиної Росії», у нього посвідка на проживання, і він з посмішкою розповідає, що партія досі вітає його, вручаючи з нагоди різного роду грамоти та подяки. На питання, як справи у його високопоставлених колег і чиновників, адже владімір путін веде війну із Заходом «заради виживання Росії», колишній єдинорос впевнено відповідає, що у всіх все гаразд. Звичайно, відомі люди не можуть поїхати до Європи, але у їхніх дітей, дружин та коханок із цим все добре. А наші люди звикли жити заради дітей та онуків.

На питання про те, як після ізоляції всі ці підтримуючі Путіна партійці, апаратники, держслужбовці, люди з держбанків і держкорпорацій бачать своє майбутнє та майбутнє своїх нащадків у Росії, з урахуванням наростаючих репресій, заборон, посилення спецслужб та появи нової касти «героїв СВО» , що звільняються від кримінальної відповідальності, колишній єдинорос відповідає просто, - ніяк. Основний прошарок цих функціонерів не видно, живуть вони за принципом: не висуватись і не суперечити путінському баченню. А життя своїх дітей та онуків вони з Росією не пов'язують.

Ми не знаємо, чи вірить чи найближче коло російського президента у священну війну із Заходом — це коло щільно обкладено санкціями так, що навіть діти президентських друзів навряд чи можуть перетнути кордон і стали патріотами мимоволі (до цього деякі з них встигли отримати європейське громадянство і навіть змінити ім'я на іноземний манер, як син друга Путіна - Роман Майкл (Олівер Ротенберг). Але легко переконатися, що ідея-фікс про священну війну за саме існування російської держави закінчується десь на другому ешелоні людей, наближених до Путіна.

Взяти хоча б основних держбанкірів: у старого знайомого російського президента — голови Ощадбанку Германа Грефа — племінник довше живе у Швейцарії, ніж у Росії, і його спеціально готували для управління сімейним майном Грефів (як показали документи «Архіву Пандори»). Підставна особа голови ВТБ Андрія Костіна чудово захищає європейське майно його родини. А дружина керівника Газпромбанку Андрія Акімова – модель Дар'я Попова – через два дні після публікації «Важливих історій» про її любов до європейського та американського глянцю з'являється на сторінках модного журналу та на фешен-шоу у Нідерландах.

Священна війна закінчується десь на рівні деяких лідерів «Єдиної Росії», глав регіонів. Як уже зазначали «Важливі історії», поки губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов розповідає дітям, що зібралися в залі, у формі юнармійців про війну проти Заходу заради виживання, його племінники — приблизно такого ж віку — живуть у Лондоні.

Що ви пристали до їхніх дітей та дружин? Так вийшло, вони мають право на своє життя! — іноді кажуть нам. І ця позиція, яку підтримують, зокрема, російські пропагандисти, дивовижна на тлі того, що вони слідом за Путіним намагаються створити навколо вторгнення в Україну мало не ореол Другої світової — непримиренної боротьби з фашизмом та його посібниками. У пособництві вони звинувачують США та Європу.

Але тут Путін явно щось наплутав із війнами. Під час Великої Вітчизняної діти та дружини радянських партійних діячів та комісарів не гніздилися у країнах – союзницях Гітлера. Номенклатура з дітьми та дружинами почала мріяти опинитися на Заході або хоча б за кордоном Союзу під час програної холодної війни.

Путін знає це по собі та своїм друзям: навіть будучи офіцерами КДБ, вони прагнули кращого життя, хоча б і в Східній Німеччині. Прагнули настільки відчайдушно, що його друг Микола Токарєв, не вміючи малювати, попросив свого однокурсника за вищими курсами КДБ (даруючого художника) взяти його з собою до генерала, від якого залежав розподіл на службу за кордоном, щоб разом подарувати намальований однокурсником генеральський портрет і зробити хороше враження (пізніше дочка Токарєва, який очолює держкомпанію «Транснефть», отримала кіпрський паспорт, а онука навчалася у престижній британській школі).

Таким чином, сьогодні ми маємо якийсь ідеологічний гібрид: звіряча серйозність боротьби з колективним Заходом, яку нам намагаються нав'язати, є актуальною для простих росіян, це вони мають піти на фронт і загинути за ідею. А непрості росіяни можуть користуватися всіма європейськими благами і не в останню чергу свободами та правами людини, проти яких воює Путін.

Може, це навіть добре, що діти, дружини та коханки непростих росіян давно осіли чи прагнуть осісти в Європі. Адже, швидше за все, саме це невигадливе подвійне життя основної маси путінських функціонерів у результаті переможе божевільні штучні конструкції старого диктатора, як вона одного разу перемогла радянську ідеологію, яка здавалася набагато сильнішою і послідовнішою.

Про дружин та бізнеси керівника Газпромбанку Андрія Акімова читайте тут і тут.

Про родичів губернатора Підмосков'я Андрія Воробйова - тут.

Про рідних та близьких голови Транснафти Миколи Токарєва - тут.

Для швейцарського племінника глави "Сбербанка" Германа Грефа — тут."

ВГОРІ: ДИКТАТОР ВЛАДІМІР ПУТІН. ФОТО: З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

Автор цієї колонки попросив про анонімність.

Переклад: «Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]