Bloomberg: компанія Hyperloop One закривається

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вона займалася розробкою футуристичної транспортної системи, яку запропонував створити Ілон Маск.

Американська компанія Hyperloop One, яка займалася розробкою високошвидкісної транспортної системи Hyperloop, закривається, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

За даними агентства, компанія вже закрила свій офіс у Лос-Анджелесі та звільнила більшу частину співробітників — на початок 2022 року в Hyperloop One працювало понад 200 осіб. Співробітники, що залишилися, займаються продажем активів компанії. У коментарі агентству вони повідомили, що працюватимуть до 31 грудня 2023 року.

З чим пов'язане закриття Hyperloop One не уточнюється. Проте агентство зазначає, що компанія, заснована у 2014 році, так і не отримала контракту на будівництво працюючої лінії Hyperloop. Хоча компанія збудувала невеликий випробувальний трек недалеко від Лас-Вегаса, де 2020 року провела успішне випробування свого поїзда з пасажирами на борту. Нині він теж продається.

Bloomberg нагадує, що з моменту свого заснування компанія залучила понад 450 мільйонів інвестицій. Найбільшими інвесторами компанії стали портовий оператор з ОАЕ DP World та Virgin Group бізнесмена Річарда Бренсона. На деякий час Hyperloop One навіть змінила назву на Virgin Hyperloop, проте після того, як у 2022 році компанія вирішила зосередитися на перевезеннях вантажів, а не людей, назву знову змінили на вимогу Virgin Group.

Hyperloop – це вид транспорту, запропонований засновником Tesla та SpaceX Ілоном Маском у 2013 році, який, як передбачається, може конкурувати з авіаперевезеннями. Він являє собою поїзд-капсулу, який рухається тунелем при тиску, близькому до вакууму - через це капсула відчуває лише невеликий аеродинамічний опір і може рухатися з великою швидкістю. Поки що рекордом швидкості капсул на випробуваннях є 463 кілометри на годину.

Розробки у цій галузі ведуть багато компаній, у тому числі нідерландська Hardt Hyperloop, американська Hyperloop Transportation Technologies та швейцарська Swisspod Technologies, а також компанія Ілона Маска The Boring Company.

Фото: Hyperloop Technologies

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]