Банки у Туреччині відмовилися працювати з росією

|
Версия для печатиВерсия для печати

Турецькі банки повсюдно почали відмовлятися від роботи з російськими банками.

Про це повідомила російська газета "Комерсант" з посиланням на джерела на фінансовому ринку та учасників зовнішньої торгівлі.

Турецькі банки, пише видання, розірвали кореспондентські відносини майже з усіма російськими кредитними організаціями, а також зупинили обробку платежів без формального закриття договорів. Один із джерел газети зазначив, що банки Туреччини зробили виняток для дочірніх іноземних банків у Росії.

Ситуація, за словами співрозмовників «Комерсанта», ускладнилася влітку 2023 року та різко загострилася після того, як 22 грудня президент США Джо Байден видав указ про вторинні санкції проти закордонних компаній, які допомагають Росії у війні в Україні. Указ дозволяє владі США відключати іноземні банки від американської фінансової системи за порушення санкцій проти РФ.

За словами президента митно-логістичного брокера KBT Юлії Шленської, «банки в Туреччині взяли паузу і не здійснюють грошові перекази з Росії та країни». Директор із розвитку бізнесу SOTA Logistic Ігор Чернишев повідомив, що «не проходить навіть оплата послуг», а серед турецьких банків «лише один пропускає платежі як кореспондента».

Китайські державні банки також обмежують роботу з клієнтами з Росії через указ Джо Байдена про вторинні санкції, повідомило напередодні агентство Bloomberg. За його даними, щонайменше два банки КНР вирішили переглянути свій російський бізнес, розірвати зв'язки з клієнтами, які потрапили під санкції, а також припинити будь-які фінансові послуги російської військової промисловості.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]