Авіакомпанії рф змогли імпортувати запчастин на $1,2 мільярда в обхід санкцій – Reuters

|
Версия для печатиВерсия для печати

З травня 2022 року до кінця червня цього року російські авіакомпанії імпортували авіазапчастини для літаків Airbus і Boeing на суму щонайменше $1,2 мільярда, попри запроваджені США та Євросоюзом санкції та експортні обмеження.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані російської митниці.

Агентство зауважує, що ця сума включає лише поставки, призначені безпосередньо для російських авіакомпаній або їхніх підрозділів з технічного обслуговування. Відтак загальна вартість імпорту західних авіазапчастин до Росії в обхід санкцій значно більша, адже їх також закуповують російські компанії-посередники.

Митні документи свідчать, що авіаційні деталі потрапляли до Росії через посередників у Таджикистані, ОАЕ, Туреччині, Китаї і Киргизстані.

Йдеться як про основні запчастини, необхідні для підтримки льотної придатності літака, такі як пристрої виробництва американської корпорації Northrop Grumman, клапани тиску в кабіні, дисплеї, так і більш звичайні комплектуючі – кавоварки, телефонні трубки бортпровідників і сидіння для туалетів.

Зокрема, лише російська авіакомпанія "Уральські авіалінії" імпортувала понад 20 пристроїв американського виробництва після того, як Росія вторглася в Україну в лютому 2022 року.

Своєю чергою американський виробник Northrop Grumman заявив, що не виявив жодних продажів або ремонтних послуг, які компанія надає російським організаціям.

Голова московського авіаційного аналітичного центру "АвиаПорт" Олег Пантєлєєв зазначає, що російські авіакомпанії "вирішили проблему" роботи під західними санкціями.

"Спочатку був шок, ніхто не знав, що робити... Через два-три місяці були знайдені нові канали постачання, а через шість-дев'ять місяців з'явилося досить багато альтернатив, що дозволило знизити ціни та терміни доставки", – додав експерт.

Завдяки каналам постачання запчастин в обхід санкцій Росії вдалося зберегти свій повітряний флот. Станом на 1 травня цього року російські перевізники мали 541 літак західного виробництва, який перебував на службі або на техобслуговуванні, свідчать дані швейцарського провайдера авіаційної розвідки ch-aviation. Це приблизно відповідає їх кількості до початку повномасштабної війни, враховуючи, що 75 орендованих літаків російські авіакомпанії повернули іноземним власникам.

Без західних літаків російським авіакомпаніям довелося б суттєво скоротити перевезення, оскільки вони мають лише близько 150 пасажирських літаків російського виробництва.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]