Зеленський: рф готує новий наступ у травні-червні, ми не готові до цього (уточнення)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент України Володимир Зеленський розповів, що російські окупанти можуть готуватися до нового наступу, який очікується десь наприкінці травня або в червні. При цьому він не уточнив про який із напрямків йдеться.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю CBS News (незалежним, авторитетним українським журналістам і ЗМІ Зеленський інтерв'ю не деє - боїться прямих запитань і відвертого спілкування - А.)

CBS News в описі інтерв'ю із посиланням на слова президента України зазначає, що "українські військові наразі не готові захищатися від іншого великого російського наступу, який очікується в найближчі місяці". Водночас, сам Зеленський на відео не каже, що українська армія не готова протистояти новому наступу росіян.

Пряма мова Зеленського: "Сьогодні ситуацію на сході стабілізовано, наскільки це можливо. Дивлячись на факт дефіциту відповідної зброї, амуніції, дивлячись на те, що ми починаємо готувати бригади до відповідних важливих для нас дій, ми стабілізували ситуацію. Вона краща за ту, яка була 2-3 місяці назад. 

Ми всією інформацією ділимося із нашими партнерами і говоримо, що Росія буде готувати контрнаступальні дії. Це може бути кінець травня чи червень місяць...

Нам треба зараз допомога, щоб готувати відповідні бригади, яким прийдеться воювати за нашу землю особливо в момент контрнаступальних дій, які Росія хоче почати". 

За словами президента, Україні наразі "потрібна допомога". Він заявив про наближення російського наступу і визнав, що російські війська, які вторглися на територію України зруйнували "деякі села" на сході країни.

Зеленський додав, що в України "не було снарядів, артилерійських снарядів, багато різних речей", але підкреслив, українські військові наразі "не готові захищатися від іншого великого російського наступу, який очікується в найближчі місяці".

Це, за його словами, очікується десь наприкінці травня або в червні.

"А до цього нам потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже радіють, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз" - сказав він.

При цьому він додав, що українська армія стабілізувала ситуацію і вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли був великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї.

Зеленський зустрівся із журналістами під час поїздки у Суми. Там він інспектував свіжовикопані підземні бункери на околицях міста.

За його словами, вся ця територія перебуває у стані бойової готовності у відповідь на значне нарощування російських військ по той бік кордону та напади на прилеглі села: "Зазвичай, коли вони атакують артилерією і знищують села, після цього вони завжди намагаються їх окупувати. Ми не знаємо, що буде завтра. Тому ми повинні готуватися".

Він сказав, що найбільше Україні потрібні американські системи протиракетної оборони Patriot і більше артилерії: "Десятки мільярдів залишаються в США... Давайте будемо чесними, гроші, які виділяються Конгресом, адміністрацією, в більшості випадків, 80% цих грошей - ну, принаймні, більше 75% - залишаються в США. Ці боєприпаси приходять до нас, але виробництво відбувається там, і гроші залишаються в США, і податки залишаються в США".

Фото: ОП

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У неділю гроза лише на південному сході України, тепло
18:07
Олександр Чебаненко: Про чергову імітацію, паспорти чоловікам за кордоном та біг влади по граблях
16:05
Адепти московського патріархату мають психічний розлад та потребують медичної допомоги, - лікар о. Олексій Данилов
14:13
Офіційно: ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретиного та Соловйового на Донецькому напрямку
12:05
Провал оборони в Очеретино створив для ЗСУ загрозу поразки майже у всій Донецькій області
10:04
У квітні 2022 року "зелена влада" планувала здати росії суверенітет України, цьому запобіг Джонсон - Die Welt
09:01
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів, але є влучення у 4 ТЕС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 27 квітня
20:00
У суботу в Україні дощі лише на сході, на півдні до +25°С
18:05
Від Чорнобилю 1986 - до Чорнобилю 2024: ядерна енергетика нашої країни підійшла до небезпечної межі

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]