Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info

|
Версия для печатиВерсия для печати

Депутат Верховної Ради Артем Дмитрук, обраний від "Слуги народу" а зараз позафракційний, співпрацює зі священником УПЦ МП Сергієм Чертиліним, якого підозрюють у злочинах проти України.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Журналісти отримали доступ до листування мережі ФСБ в Україні, викритої Службою безпеки. До мережі входили священники УПЦ МП. У листуванні зустрічаєтся і ім’я Дмитрука.

Журналісти наводять скріншот листування, де Чертилін звітує після зустрічі з Дмитруком. Зазначається, що нардеп "готовий до повної співпраці" та "дякує за юридичний аналіз щодо закону 8371 (про діяльність релігійних організацій – Ред.), щодо якого вдалося переконати деяких депутатів".

Дмитрук підтвердив журналістам, що зустрічався з Чертиліним "з приводу захисту УПЦ МП".

"Звичайно, зустрічались, звичайно, говорили. Чи говорили про тиск на УПЦ? Звичайно, говорили. Чи формували відповідні правки? Ну, скажімо так, не формували, але обговорювали. Але ми кожного дня можемо бачити, як представники ПЦУ забирають храми, б'ють священників, б'ють прихожан та роблять інші незаконні дії щодо громадян", – сказав Дмитрук.

В іншому чаті з Микитою Чекманом – юрист, який представляв на суді Павла Лєбедя – Чертилін згадує прізвище Культенка. Цій людині начебто передають правки щодо закону про московську церкву в Україні. Адвокат, за даними правоохоронців, також долучається до блокування законопроєкту. Він просить депутатів підготувати "мінімум 500 правок", аби затягувати роботу.

 

За припущенням Bihus.Info, йдеться про семінариста Київської духовної академії Московського патріархату та народного депутата від партії "Слуга народу" Артема Культенка.

Дмитрук та Культенко не проголосували за заборону УПЦ МП у першому читанні. Крім того, вони обидва публічно висловлюються за підтримку російського патріархату в Україні. Докладніше читайте у матеріалі Соні Кошкіної "Заборона УПЦ МП відкладається? «Слуги» проти".

Як депутати голосували за "заборону" УПЦ МП

Понад пів року знадобилося Верховній Раді, щоб 19 жовтня 2023 року в першому читанні ухвалити історичне рішення – заборонити діяльність релігійних організацій з керівним центром на території РФ. У народі цей документ називають законом про "заборону" УПЦ МП. Насправді про заборону конкретної релігійної організації не йдеться – у секулярній державі це неможливо. Але у випадку УПЦ МП йдеться не про релігію, а про державну безпеку. Докладніше читайте у матеріалі LB.ua "Ти чорт йоб..й!" Як Верховна Рада забороняла УПЦ МП (поіменно)".

1 грудня 2022 року президент Володимир Зеленський надав чинності рішенню РНБО щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. Відповідний законопроект Кабмін вніс до Верховної Ради 19 січня 2023-го, передбачалося, що депутати винесуть його на розгляд у травні. Проте 23 вересня спікер Руслан Стефанчук заявив, що голосів за заборону УПЦ МП немає – “йде внутрішня дискусія”.

Таким чином, "Слуга народу" продовжує дурити українців у "церковному питанні" і досі.

Вгорі: ворог українців, очевидний агент ФСБ Артем Дмитрук. Фото: Скриншот відео

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]