Диверсія: апарат ВР - тобто Руслан Стефанчук - умисно затримує оприлюднення проєкту заборони упц (мп) до другого читання

|
Версия для печатиВерсия для печати

Низка нардепів вважає, що Апарат ВР свідомо гальмує розгляд законопроєкту у другому читанні.

Сьогодні, 2 травня, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики звернувся до Апарату парламенту. Народні депутати вимагають роз’яснити їм, чому протягом місяця так і не оприлюднили на сайті Верховної Ради текст урядового законопроєкту 8371 до другого читання, повідомляє громадська ініціатива “Голка” із посиланням на голову Комітету Микиту Потураєва.

Рішення про звернення до Апарату ВР члени комітету підтримали одноголосно.

“Я вкрай здивований такою безпрецентною затримкою із оприлюдненням проєкту у Апараті. Тим більше, що це стосується закону, який значно посилить як національну безпеку, так і суспільну єдність”, – сказав Потураєв. 

Громадська ініціатива “Голка” напередодні засідання комітету отримала від Апарату Верховної Ради відповідь на своє звернення щодо того, чому за місяць урядова законодавча ініціатива так і не з’явився на сайті до другого читання.

“Порівняльна таблиця до зазначеного законопроєкту може бути надана та з’явиться на офіційному сайті Верховної Ради України після повної процедури проходження законопроєкту, підготовленого до розгляду у другому читанні відповідно до технологічної схеми”, – йдеться у відповіді Апарату. 

“Законопроєкт проголосований профільним комітетом на початку квітня. Заходимо на другий місяць, як тексту нема на офіційному сайті. Це кілька сторінок, які дуже легко і швидко можна опрацювати. Апарат Врховної Ради, який є фактично адміністративно-бюрократичним відділом для народних депутатів, тепер приймає рішення його ховати і свідомо гальмувати до другого читання всупереч волі депутатів та українців, а також в порушення законодавства. Це є очевидним перевищенням повноважень з відповідними наслідками”, – зазначила заступниця голови фракції “Голос” народна депутатка Юлія Клименко.

Громадська ініціатива “Голка” зазначає, що цю законодавчу ініціативу погодилися підтримати у другому читанні майже всі фракції та депутатські групи у парламенті.

Раніше профільний комітет рекомендував Раді підтримати в другому читанні законопроєкт щодо заборони УПЦ (МП) в Україні. Текст законопроєкту став значно сильнішим порівняно з раніше підтриманим у першому читанні.

У квітні керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко заявив, що Росія готує інформаційну кампанію проти України після ухвалення закону про заборону УПЦ МП. Також керівник Центру протидії дезінформації зазначив, що церковна тема є частиною впливу на електорат Трампа, що є зовнішньою інформаційною загрозою.

Нагадаємо, що апарат Верховної Ради повіністю контролює голова ВР Руслан Стефанчук (на фото вгорі з відкритих джерел), і тому всю відповідальність за цю антиукраїнську діяльність підлеглих несе персонально цей "слуга" Ігоря Коломойського.

Також нагадаємо, що антиукраїнська діяльність Р. Стефанчука носить системний характер: Керівництво Ради цинічно саботує розгляд законопроєкту про заборону РПЦ в Україні.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]