рф завдала ракетного удару по енергетиці у шести областях

|
Версия для печатиВерсия для печати

Зранку 8 травня російські війська здійснили черговий масований ракетний обстріл.

Ввечері 7 травня Повітряні сили ЗСУ повідомили про атаку "шахедів" з південного (тимчасово окупований Крим) та північного (Курська область РФ) напрямків. Згодом моніторингові канали повідомили про зліт російських стратегічних бомбардувальників.

о 2.44 міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив про атаку на місто "шахедів".

"Харків знову під ударом. Попередньо - "шахедами"",- йдеться в повідомленні.

Близько 3 години ночі начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив про атаку ворожих безпілотників на Полтавський район.

"Ворог атакує Полтавщину! Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги. Зберігайте спокій та бережіть себе", - йдеться в о 2

О 4 годині ранку стало відомо про захід російських ракет у небо над українською територією.Повітряну тривогу поступово оголошували, починаючи зі східних областей, та зрештою вона охопила усію Україну.

О 4.22 моніторингові канали повідомили про пуски "Калібрів" з підводного човна у Чорному морі.

За даними Повітряних сил ЗСУ, перша ворожа ціль була зафіксована в районі Білопілля Сумської області й тримала південно-західний курс. Крім цього, ворожі ракети почали заходити з Півдня. Їх фіксували на Миколаївщині.

4.38 - у Кременчуці на Полтавщині пролунали вибухи. Усього містяни чули чотири вибухи з інтервалом приблизно у пів хвилини.

4.40 - у Київській області працює ППО.

О 4.41  "Суспільне" повідомило про вибухи у Запоріжжі: їх пролунало три. Згодом місцеві мешканці повідомили, що було чутно щонайменше сім вибухів. У місцевих пабліках пишуть про обстріл міста з С-300 з окупованого Токмака.

4.46 - В Івано-Франківській області пролунали вибухи.

О 4.59 - Очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про роботу протиповітряної оборони в області. Раніше Повітряні сили повідомляли про ракети у напрямку Стрия.

5.04 - У Києві пролунав вибух, працює ППО.

"Повітряна тривога триває. У столиці працює ППО. Перебуваєте в укриттях до відбою повітряної тривоги", - зазначається у повідомленні КМВА.

О 5.06 - Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що ворожі ракети зайшли в повітряний простір регіону. Згодом він повідомив, що в області працює ППО.

Відбої повітряної тривоги почалися після шостої години ринку.

Після ракетного удару в ніч на 8 травня у Києві не зафіксовано постраждалих людей та руйнувань. Всі всі повітряні цілі в районі столиці знищила протиповітряна оборона.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, ворог завдав по столиці ракетного удару - застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. 

Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили на  Київ з різних напрямків. 

"Черговий ракетний удар по мирних містах України і по Києву зокрема! Черговий доказ для всього цивілізованого світу саме сьогодні, у День памʼяті та примирення - зло не зникло! Фашисти сучасності - рашисти продовжують вбивати мирних людей. Дякуємо  воїнам ППО за відмінну роботу і збережені життя!". - написав Попко.

НАСЛІДКИ АТАКИ

Були атаковані енергооб’єкти у шести областях України, повідомляє Міненерго.

У ніч на 8 травня атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано- Франківській та Вінницькій. 

Про це повідомили Міненерго у Telegram, міністр енергетики України Герман Галущенко у Facebook.

У результаті російської ракетної атаки у Броварах Київської області виникла пожежа на об’єкті цивільної інфраструктури.

Про це мер Броварів Ігор Сапожко повідомив у Telegram:

"Внаслідок ракетної атаки та загоряння об’єкту цивільної інфраструктури, поранення отримали дві особи − жінка 1962 р.н. та чоловік 1990 р.н.".

Постраждалих з пораненням кінцівок та у стресовому стані госпіталізували до Броварської лікарні.

Фото: ДСНС

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]