НАТО нібито визначило два тригери з боку РФ після яких воно може відкрито втрутитись у війну в Україні

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Північноатлантичний альянс визначив дві «червоні лінії», перетин яких може призвести до прямого втручання НАТО у війну в Україні.

Про це пише видання La Republica з посиланням на анонімні джерела.

Це перше подібне рішення з моменту початку війни в Україні. Він був прийнятий у «конфіденційній формі» і без офіційних заяв з боку НАТО. La Republica наголошує, що на даний момент не існує розроблених оперативних планів щодо втручання альянсу та відправлення військ до України. НАТО проводить оцінку таких дій як крайнього заходу.

Першою «червоною лінією» може стати втручання у війну третьої країни, а саме Білорусі. У НАТО, як пише видання, вважають кордон між Росією та Україною «надто довгим і вразливим», через що українська армія не може її повністю контролювати. У разі прориву Росією лінії української оборони, зазначається у матеріалі, відкриється коридор між Україною та Білоруссю.

Друга «червона лінія» — можлива провокація Росії стосовно країн Балтії та Польщі, а також цілеспрямований напад на Молдову. Раніше видання The Wall Street Journal писало , що прямий напад Росії на країну-члена НАТО в найближчому майбутньому є малоймовірним. 

Водночас, як стверджує видання, деякі європейські чиновники впевнені, що Москва може виявитися «досить сильною», щоби вступити у війну через кілька років. Вони побоюються, що Росія може спровокувати конфлікт у сусідніх країнах, підбурюючи росіян, які там живуть, і використовуючи напруженість як привід для втручання, «як це зробив Кремль на сході України десять років тому».

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]